امروز:شنبه, ۲۸ مهر
تاریخ انتشار:۱۳۹۶-۱۰-۲۰

۷۰ درصد گل نرگس کشور از کازرون است

مقام اول کشت گل نرگس در ایران را منطقه جره بالاده کازرون دارا است، ۷۰ درصد گل نرگس در استان فارس و در این منطقه تولید می‌ شود.

گل نرگس که به گل خاطره‌ها و یادها معروف است ، با لطافت و بخشندگی خاص خود از گذشته‌های دور، سرمای زمستان را قابل تحمل‌تر می‌کند.

این گل به جهت داشتن زیبایی  و عطر خوش مشهور است و در سال ۱۹۹۲ میلادی در جشنواره گل هلند رتبه نخست را به خود اختصاص داد.

معروف‌ ترین نوع گل نرگس در ایران، Narcissus tazetta نام دارد و این گل در استان‌های خوزستان، فارس و مازندران کشت می‌ شوند.

مقام اول کشت گل نرگس در ایران را منطقه جره بالاده کازرون دارا است، ۷۰ درصد گل نرگس در استان فارس و در این منطقه تولید می‌ شود.

گل نرگس به جهت داشتن زیبایی و بوی ویژه مشهور است بطوری که در سال ۱۹۹۲ میلادی در جشنواره گل هلند رتبه نخست را به خود اختصاص داد، اما در ایران به علت نبود آگاهی و عدم تبلیغ کافی از این گیاه و خاستگاه آن، اطلاعات کافی منتشر نشده است و با وجود همه مزیت‌ هایی که گل نرگس دارد تاکنون این گل سهم ناچیزی از گردشگری گل را به خود اختصاص داده است.

این گیاه پیازدار با ارتفاع بین ۳۰ تا ۴۵ سانتی متر و با گل‌های ۳ تا ۸ تایی در فصل زمستان به گل می‌ نشیند حدود گل دهی نرگس‌ های بالاده ۴۵ روز یعنی از اوایل دی ماه تا اواسط بهمن ماه است.

گل نرگس آرام بخشی برای درد‌های اعصاب

کتاب‌ های طب سنتی را که ورق می‌ ز نم، مزیت‌ های زیادی از گل نرگس دیده می‌ شود، از خواص دارویی گل نرگس می ‎توان به درمان بیماری‎‌هایی مانند جوش صورت، کورک، آبسه‌ها و شب ‎کوری اشاره کرد، خوردن ۶ گرم از گل نرگس با عسل انواع کرم معده را از بین می‌برد.

همچنین ضماد پیاز گل نرگس با سرکه و عسل برای دمل و کورک بهترین مرهم است و همچنین پاک کننده کک و مک است، جهت درد مزمناعصاب و مفاصل و نقرس حکم بهترین مسکن را دارد.

لازم به ذکر است: جوشانده ۴ تا ۸ گرم گل نرگس چمنی خشک در یک لیتر آب، برای معالجه آسم توصیه شده است، کسانی که می‌خواهند موهایشان سریع رشد کرده و بلند شود، مقدار ۵ تا ۱۰ گرم گل با ساقه نرگس را در یک چهارم لیتر آب جوشانده بر سر بمالند یا  یک تا ۲ گرم پودر گل نرگس را در آب جوش ریخته و بر سر بمالند تا به تسریع رشد مو‌های سر کمک کند.

۶۰ گونه گل نرگس با ۶ رنگ در جهان تولید می‌ شود که ۴ گونه آن در استان‌های خوزستان، شیراز و مازندران کشت می‌ شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.